Дітям пільгових категорій пропонують оздоровлення та відпочинок у дитячих таборах

У Лозівській громаді розпочалася оздоровча кампанія. За рахунок державних коштів дітям-пільговикам пропонують безкоштовно оздоровитися у МДЦ «Артек», що знаходяться у Сваляві Закарпатської області та Пуща Водиця на Київщині. Або обрати місце відпочинку для школяра у Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей – за принципом «Гроші ходять за дитиною».

– У зв’язку з військовою агресією росії проти України у бюджеті Лозівської громади кошти на оздоровлення не передбачені. Тому, один з механізмів, організації оздоровлення дітей пільгових категорій нашої громади здійснюється через Департамент праці та соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації, – розповідає начальник відділу молоді та спорту УОМС міської ради Євгеній Шульженко. – Щомісяця інформація про наявність путівок у МДЦ «Артек», що знаходяться у Сваляві Закарпатської області та Пуща Водиця на Київщині оновлюється. Про це інформуються батьки дитини. Наразі на відпочинку перебувають дві дитини з багатодітної сім’ї.

Бажаючим оздоровити своїх дітей необхідно звернутися до Центру надання адміністративних послуг, де подати пакет документів, який підтверджує пільгу. У подальшому його розглянуть фахівці Управління освіти, молоді та спорту й за умови відповідності пільги, здійснять постановку на облік для отримання путівки.

Оздоровитися пропонують дітям шкільного віку – від 7 до 17 років, включно. Доставка дітей до таборів здійснюється за рахунок батьків.

Також освітяни інформують, що Урядом впроваджено механізм щодо надання та оплати послуг з оздоровлення і відпочинку дітей «Гроші ходять за дитиною» (https://www.kmu.gov.ua/news/uriad-zaprovadyv-mekhanizm-hroshi-khodiat-za-dytynoiu-pry-oplati-posluh-z-ozdorovlennia-ta-vidpochynku-ditei-iaki-potrebuiut-osoblyvoi-uvahy-ta-pidtrymky-za-rakhunok-biudzhetnykh-koshtiv). Родини з дітьми, які є малозабезпеченими та мають дітей, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї, зможуть отримати кошти для оздоровлення та відпочинок.
Для того щоб дізнатися чи має родина таку можливість необхідно зайти за посиланням: https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/e-health. Перевірка здійснюється за персональними даними отримувача. Потрібно перейти на вкладку Є-ОЗДОРОВЛЕННЯ та в розділі ДЛЯ КОГО внести персональні дані та натиснути кнопку ПЕРЕВІРИТИ.
Для отримання детальної інформація про оздоровлення можна звертатися до фахівця Управління освіти, молоді та спорту Мельникової Вікторії Миколаївни, робочий телефон: 2-22-66.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *