Коли цінна кожна хвилина: Лозова ініціювала тренування усіх служб на випадок стихійного лиха

У Лозівській громаді відпрацювали, як взаємодіятимуть під час можливого потужного шторму, коли вітер обірвав електромережі, а злива паралізувала транспортне сполучення. Послідовність дій узгодили на штабному тренуванні. Захід відбувся 28 вересня. Керував тренуванням перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков.

Відділ цивільного захисту міської ради, державна служба надзвичайних ситуацій, представники поліції, комунальних служб, медики та освітяни, напрацьовували, як оперативно та злагоджено реагуватимуть на надзвичайну ситуацію. Ці навички можуть знадобитися під час осінньої та зимової негоди, як це було торік.

Керівник тренування Олександр Жидков зазначив: «Цей захід корисний і для удосконалення системи цивільного захисту, він показав ряд проблемних питань, які потребують нагального вирішення. Зокрема, важливим є інформування диспетчерських служб комунальних підприємств про розвиток оперативної обстановки, уточнення функцій і завдань окремих територіальних місцевих формувань цивільного захисту»

Юрій Тульнов, начальник відділу інженерно-технічних заходів та оповіщення управління організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС України у Харківській області, відзначив Лозівську громаду за необхідну ініціативу та дав позитивну оцінку штабному тренуванню. Разом з працівниками Управління керівник відвідав захід та надав методичну та професійну підтримку учасникам навчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *