“Мали честь заявити про нашу країну та рідну Лозівщину на 33-му міжнародному фестивалі їжі та вина Típicita у місті Фермо. Це неймовірний досвід, сповнений тепла, підтримки та смачних традиційних страв.
Головною родзинкою нашої презентації стали українські вареники, які спеціально для гостей фестивалю приготував італійський шеф-кухар. Ми з гордістю розповіли про культуру та традиції нашої громади, адже їжа — це не лише смак, а й історія, яка об’єднує людей незалежно від кордонів. Надзвичайно раді були бачити українців, зокрема наших земляків, яких прихистили в Італії.
Щиро дякую меру Фермо Паоло Кальчінаро та всій італійській спільноті за теплу зустріч і підтримку України. У цей складний для нас час ми особливо цінуємо міцну дружбу між нашими народами.
Лозівська громада відкрита до співпраці та нових міжнародних проєктів.
Разом ми сильні! Все буде Україна!”, – розповів голова громади Сергій Зеленський.








