У Лозівській міській раді шукали вирішення проблеми з відключенням газу в Орільці

168472365 1209491556173280 8172090970690585603 n

Третій день 4 квартири в Орільці залишаються без газу. У середу, 31 березня, у багатоповерхівці відключили стояк через начебто аварійну ситуацію. Люди заблокували машину служби 104 – вимагають відновити газопостачання. Лозіська міська рада наполягла на нараді з керівництвом Красноградського відділення АТ «Харківгаз». Її 2 квітня провів перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков.

Керівник відділення АТ «Харківгаз» Григорій Перепелиця пояснив, у діючий тариф не включили технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. На цю послугу необхідно укласти додатковий тристоронній договір між газовиками, власниками квартир та ОСББ, управителем або відповідальною особою від будинку, яку мають визначити на загальних зборах. Найшвидший варіант – обрати уповноважену особу. Водночас Григорій Перепелиця наголосив, навіть після підписання договору квартири із заборгованістю не підключатимуть.

Заступник голови Лозівської районної ради Валерій Крикун зазначив, необхідно безпосередньо працювати з боржниками, щоб не страждали сумлінні платники. У відповідь Григорій Перепелиця запитав у Лозівських посадовців, які результати місцевим комунальникам дала претензійна робота.

Заступник міського голови Олексій Корпан наголосив, в квартирах, що відключили від газу, встановлене автономне опалення, тому в карантинних умовах люди з малими дітьми залишились без тепла. Керівник Орільського підприємства Микола Йогін додав, перевіряли телефон та людину, яка повідомила про ймовірний витік газу, – така особа в Орільці не проживає.

Керівник відділення АТ «Харківгаз» заявив, якщо аварійну машину в Орільці не розблокують, буде вимушений звертатися до Кабміну та Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо складання обов’язків з усунення аварій на Лозівщині.  Григорій Перепелиця також попередив, якщо мешканці намагатимуться самовільно підключити газ, втрутившись у мережу, то наслідки будуть більш серйозними, зокрема, відключення всього будинку від газопостачання.

Лозівські посадовці закликали газовиків поїхати до людей в Орільку, особисто все пояснити та знайти шляхи вирішення проблемної ситуації. Представники відділення АТ «Харківгаз» погодились, але знайти спільну мову з орільчанами їм не вдалося. Мешканці будинку не погодилися на підписання договору. Озвучували здебільшого дві причини: не хочуть мати додаткові платежі та переймаються, якщо підпишуть договір,  тоді це вимушені будуть робити й інші багатоповерхівки Орільки.

–>

Джерело: Лозівська міська рада