У Лозівській тергромаді починають реалізовувати проєкти обласного конкурсу «Разом в майбутнє»

IMG 5362Цього року Лозівська тергромада реалізує 4 власні проєкти та виступить партнером у реалізації Близнюківського. Загальна їх вартість 6,7 мільйона гривень. Для співфінансування проєктів у бюджет громади заклали майже 2,4 мільйони гривень. Сьогодні, 6 квітня, у мерії зібралися переможці конкурсу, представники розпорядників коштів міського бюджету та обласні партнери з реалізації проєктів. Обговорили послідовність освоєння фінансування передбачене на проєкти з області та громади. Плановість у виконанні робіт. Реалізувати усі проєкти у тергромаді мають до 1 грудня, ця дата визначена рішенням Конкурсного комітету.

Начальник Управління економіки міської ради Сергій Гранкін поінформував, що обласні кошти на реалізацію проєктів виділятимуть у травні на сесії Харківської обласної ради. Хто буде розпорядником цих коштів поки що невідомо. Чи будуть це обласні комунальні підприємства, які визнані партнерами у проєктах, чи Департамент – визначаться згодом. Стосовно частини коштів, які передбачені на реалізацію проєктів з міського бюджету, їх потрібно починати освоювати. У проєктах чітко визначені заходи, які будуть виконуватися за рахунок коштів громади, а які за обласні. Закликав розпочинати тендерні процедури, отримувати експертизи на початок робіт. У травні документально бути готовими до співпраці з розпорядниками обласних коштів.

Єдиний проєкт по якому усі кошти – обласні та кошти Близнюківської селищної ради, надійдуть до ініціатора реалізації проєкту Лозівської тергромади – це проєкт «Зупинимо туберкульоз разом». Лозівська міська рада його реалізує спільно з сусідами – Близнюківською селищною радою. Його попередня вартість – 2 мільйони гривень: 50% коштів – обласний бюджет, по 25% – Лозівський і Близнюківський. Освоєння коштів по усіх інших проєктах відбуватиметься окремо – з обласного та міського бюджетів. Розподіл цих заходів чітко прописаний у проектній документації. Це такі проєкти, як:

-«Вook paradise» (Книжковий рай). Завдяки його реалізації відремонтують приміщення, придбають бібліотечні системи, обладнання та меблі для Юнацької бібліотеки та КЗ «Лозівський фаховий вищий коледж мистецтв». Загальна вартість проєкту 1,5 мільйона гривень. З обласного бюджету профінансують 1 мільйон гривень, з міського 500 тисяч.

-«Розвиток судово-медичної експертизи Лозівщини». Його вартість 1 мільйон 361 тисяча гривень. Місто виділяє на нього 409 тисяч гривень, область – 952 тисячі. За ці кошти відремонтують будівлю судмедекспертизи, що знаходиться поряд зі стаціонаром № 2. Проєкт передбачає облаштування внутрішніх приміщень, ремонт ґанку та пандусу, проведення термоізоляції холодильної камери, придбання та встановлення холодильного агрегату.

-«Впевнені кроки у майбутнє». За проєктом відремонтують приміщення та придбають обладнання для організації «зони соціально-побутового орієнтування» у реабілітаційній установі «Жемчужинки». Співучасть Лозівської громади – 500 000 гривень.

 

–>

Джерело: Лозівська міська рада