У Лозовій відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

IMG 6436Сьогодні, 9 травня, Лозівський міський голова Сергій Зеленський, голова Лозівської районної державної адміністрації Володимир Ромах, голова районної ради Вадим Гоч, депутати Харківської обласної ради Лариса Орлова та Максим Зеленський, помічниця нородної депутатки України Юлії Світличної, ветерани, нинішні захисники України, учасники бойових дій на території інших держав, представники підприємств, установ, організацій міста, громадськість поклали пам’ятні квіти до Вічного вогню на Меморіалі Слави у Лозовій. Вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих у роки Другої Світової війни.

У Другій світовій війні брала участь 61 країна світу, 80 відсотків населення Землі. Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн. Друга світова забрала життя щонайменше 80 мільйонів людей, як цивільних так і військових. Окрім того, під час тієї війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства – насилля, розстріли, концтабори, Голокост, а також вперше і востаннє використана атомна зброя.

Все менше залишається тих, хто пам’ятає злочини фашистів зі свого власного гіркого досвіду. Наразі на території громади проживає лише 12 учасників бойових дій у Другій світовій війні. Сьогодні, через свій вік та ситуацією з пандемією вони не змогли відвідати урочисте покладання.  Представники міської влади з подарунками відвідали їх вдома, висловивши слова подяки за героїчні вчинки в боях за рідну землю. 

Прямий ефір урочистого покладання квітів та вшанування пам’ті полеглих у Другій світовій війні за посиланням: https://fb.watch/5ni9FN8OfO/

–>

Джерело: Лозівська міська рада