У Лозовій резервістів 124-го батальйону кадрової тероборони привітали зі святом

IMG 707518 травня в Україні відзначають День резервіста України. Цього дня керівники Лозівської тергромади та району привітали з Днем резервіста 124-й батальйон кадрової територіальної оборони при Лозівському об’єднаному військовому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. До батальйону на навчальні збори призвано близько 250 резирвістів та військовозобов’язаних з Лозової, Краснограду та Первомайського.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський, як майор запасу ЗС України, підтримав ініційований Радою резервістів Збройних Сил України масовий флешмоб «Я ‒ резервіст». За його умовами, резервістам пропонувалося упродовж сьогоднішнього дня перебувати у військовій формі одягу, зокрема і на своїх робочих місцях.

  • Резирвісти одна з бойових ланок наших Збройних Сил України, – відзначив Лозівський міський голова під час урочистостей. – Сьогодні вас призвали удосконалити свої бойові навички. Я вдячний за те, що ви відгукнулися й впевнений, що у разі потреби відразу станете на захист своєї держави. Та все ж таки сподіватимемося, що цей резерв ніколи не буде використаний, війна на сході України завершиться й ми переможемо. Слава Україні!

За зміцнення патріотичного духу у суспільстві, постійну готовність до захисту Батьківщини та з нагоди Дня резервіста, Сергій Зеленський вручив офіцерам запасу почесні грамоти Лозівської міської ради.

 До привітань приєдналися керівники Лозівської РДА Володимир Ромах та районної ради Вадим Гоч, Лозівський військовий комісар Артем Требесов. Командир 124-го батальйону кадрової тероборони підполковник Євген Задорожний вручив резервістам та військовозобов’язаним грамоти командувача військ оперативного командування «Схід» та Харківського обласного військового комісара.

 

Нагадаємо, що у квітні 2019 року Указом Президента України встановлено День резервіста України, який відзначатимуть щороку 18 травня. Свято запровадили, враховуючи важливу роль резервістів у справі захисту Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, їх готовність у будь-який час стати до армійських лав, інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань, з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

–>

Джерело: Лозівська міська рада