Газопостачання Домахи відновлять після опресування газопроводу та укладання договорів на техобслуговування

IMG 8062

Про це повідомили представники АТ «Харківгаз» сьогодні, 28 травня, на позачерговій сесії міської ради. Для інформування були запрошені начальник Управління зовнішньої комунікації АТ «Харківгаз» Ольга Клименко та керівник Красноградського відділення АТ «Харківгаз» Григорій Перепелиця.

З метою підготовки до нового опалювального сезону в Домасі триває комплексне приладове обстеження, роботи на газорозподільчих мережах та технічне обслуговування обладнання газорегуляторних пунктів. Роботи у селі тривають з 24 травня й за графіком повинні були завершитися 26 травня.

Умовою для підключення до газопостачання домоволодінь у Домасі представники газової кампанії назвали успішне проведення опресування газопроводу – випробування на щільність, та укладання усіма абонентами договорів на технічне обслуговування. З 396 абонентів такі угоди з АТ Харківгаз уклали 213. Представниця АТ «Харківгаз» Ольга Клименко відзначає, що їхнє підприємство не являється монополістом і громадяни можуть укласти угоди й з іншими кампаніями, які мають ліцензію на заняття такою діяльністю.

Директор Красноградського відділення АТ «Харківгаз» Григорій Перепелиця розповідає, що планували завершити роботи й здійснити пуск газу сьогодні, 28 травня. Роботи затягнулися через те, що у спеціалістів газової кампанії не було допуску більше ніж у сорок домоволодінь. До того ж не вдалося провести опресування газопроводу, виявилося, що в одному з домоволодінь був відкритий кран.

Міський голова Сергій Зеленський висловив стурбованість напруженою ситуацією з відключенням газопостачання у населених пунктах громади, що викликало соціальну напругу серед мешканців.

Мене цікавлять терміни відновлення подачі газу в Домасі, – сказав міський голова. – Через одне чи декілька домоволодінь не повинно страждати ціле село. Тому я прошу представників газової кампанії і старосту більш активно працювати з населенням.

«Ми пришвидшимо ці роботи, якщо не буде супротиву мешканців й завершимо їх упродовж 2-х, 3-х днів, – сказав керівник Красноградського відділення АТ «Харківгаз» Григорій Перепелиця. – Ті абоненти, які перешкоджатимуть виконанню наших функціональних обов’язків будуть відрізані від газопостачання й відновити його зможуть на підставі особистого звернення.»

Представників газової компанії міський голова просив вчасно повідомляти про відключення, як населення так і міську владу. Додав, що міська рада готова співпрацювати у напрямку інформування населення і проведення роз’яснювальної роботи. Долучитися до цієї роботи просив голів квартальних комітетів, старост та депутатів.

На останок представники газової кампанії поінформували, що у червні роботи з техобслуговування газових мереж проводитимуть у Катеринівці, тут мешкає 718 споживачів. Відключити газопостачання села планують з 21 по 30 червня. Наступний населений пункт – смт Панютине, роботи на газових мережах тут проходитимуть у липні-серпні. Селище частинами відключатимуть від газопостачання, про що заздалегідь повідомлятимуть жителів.

–>

Джерело: Лозівська міська рада