Проблему з ремонтом Лозівського пологового озвучили у Верховній Раді

4d5e177 2 6

Кілька місяців Лозівське територіальне медичне об’єднання не може отримати дозвіл на початок будівельних робіт в акушерсько-гінекологічному відділенні. Було сім спроб реєстрації заяви через портал «ДІЯ», однак поки без результату. З проблемою отримання дозволу Лозівська громада зверталася в Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, Міністра охорони здоров’я, Міністра розвитку громад та територій України, сервісу державних послуг та народного депутата України Юлії Світличної. Звернення народного депутата озвучили у Верховній Раді 2 липня.

Через проблеми з отриманням дозволу Лозівська громада може втратити фінансування проєкту. У листопаді завершується перша фаза Програми для відновлення України, за якою виділяють кошти на капітальний ремонт пологового.

Загальна вартість відновлення акушерсько-гінекологічного відділення – майже 9 млн грн. Вже виділили першу частину коштів – 2 млн 282 тис грн. Лозівська громада теж співфінансує роботи – з місцевого бюджету спрямували 456 тис грн.

Торік у Лозівському пологовому відділенні прийняли півтисячі дітей. Тут народжують не лише лозівчанки, а й жінки із сусідніх районів та Харкова. 

–>

Джерело: Лозівська міська рада