У Лозовій вивчають можливість створення стаціонарного відділення для людей похилого віку та осіб з інвалідністю

IMG 3899

Обговорити дане питання Лозівський міський голова Сергій Зеленський запросив на нараду свого заступника Ашота Керопова та начальницю Управління праці та соціального захисту населення Вікторію Кіпкало сьогодні, 12 серпня.

Управлінням праці та соціального захисту населення ведеться постійна робота з влаштування до будинків-інтернатів Харківської області громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, поінформувала керівниця Управління Вікторія Кіпкало. За сім місяців 2021 року влаштовані 14 громадян. За 2020 рік – 36, 22 з них – підопічні стаціонарного відділення Територіального центру Лозівської районної державної адміністрації, минулого року він припинив свою діяльність.

Під час наради міський голова доручив вивчити можливість створення при Територіальному центрі соціального обслуговування Лозівської міської ради стаціонарного відділення для людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Розглянути варіанти приміщень для його облаштування, вивчити можливі джерела фінансування для капітального ремонту та технічного переоснащення будівлі під установу соціального захисту населення, з урахуванням вимог державних будівельних норм України. Прорахувати витрати на утримання одного підопічного.

У Харківській області розташовано 18 будинків-інтернатів, які фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, розповідає Вікторія Кіпкало. Під час перебування пенсіонера на повному утриманні у відповідній установі йому виплачується 25% призначеної пенсії, 75% – перераховується будинку-інтернату, в якому знаходиться громадянин. Вартість утримання однієї людини у стаціонарному відділенні Терцентру Лозівської РДА в місяць на 2019 рік становила 6723 гривні. У разі створення стаціонарного відділення для людей похилого віку та осіб з інвалідністю у Лозовій, для його облаштування та утримання, необхідно буде передбачувати кошти й у бюджеті тергромади.

–>

Джерело: Лозівська міська рада