Коровай Миколаївського старокругу переміг у конкурсі “Коровайні традиції”

IMG 6027

Конкурс “Коровайні традиції” провели до 30 річниці Дня Незалежності України у день святкування, 24 серпня, на площі біля Лозівського міського Палацу культури. Участь у ньому взяли старостинські округи. Конкурсна комісія найкрасивішим та найоригінальнішим визнала коровай випечений у Миколаївському старостинському окрузі. Його висота склала 90 сантиметрів, важить він 14 кілограмів, усі елементи короваю їстівні. Новий здобуток внесено до Книги рекордів Лозівщини. 

З перемогою старосту Віктора Мурашка та всіх учасників, від імені Лозівського міського голови, привітав його заступник Олексій Корпан та вручив головний приз – телевізор. Жоден старостинський округ не залишився без подарунку, організатори свята подарували старостам набори посуду. 

– Наше місто, села й селища – усі ми є частиною об’єднаної териоріальної громади, яка славиться талановитими людьми, багатою й родючою землею, а кожен старокруг своїми традиціями. Й сьогодні старости разом зі своїми колективами презентували короваї – частинку душі свого краю. Головний приз у нас один, але кожен з вас заслуговує на перемогу, – відзначив Олексій Корпан. 

–>

Джерело: Лозівська міська рада