У Лозовій провели форум духовенства

photo 2021 08 26 16 29 23

Форум «Церква і суспільство», організований спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Союз православних жінок», відбувся 26 серпня у Лозівському міському Палаці культури. У зібранні взяли участь майже 300 учасників: представники Харківської єпархії, священнослужителі з різних областей України, настоятелі місцевих парафій, викладачі недільних шкіл та небайдужі лозівчани. Вони бговорювали співпрацю між церквою, владою та громадськістю, виховання і розвиток молоді, духовну підтримку хворих у лікарнях.

«Мета форуму – поспілкуватися з людьми, бо, як показує практика, люди не знають своєї церкви та своїх священників. Люди стикаються з церквою лише за необхідності: потрібно похрестити дитину, освятити квартиру, провести людину в останню путь. Давним-давно назріла потреба відкрити двері та розповісти про церкву, про проблеми, про те, що відбувається. Є ось такий майданчик (форум), щоб поспілкуватися з людьми, розповісти, є що показати. Потрібно, щоб люди знали, що церква робить. Вона ж не обмежується лише стінами та куполами, вона проявляється в середині нас. Церква вчить, як правильно прожити це життя. Вчить цінувати душу, стосунки одне з одним, вчить дотримуватися заповідей, котрі нам дав Господь»,  –  пояснив отець Іоан, настоятель Лозівського Свято-Трифоновського храму.

За словами Ольги Коваленко, голови  «Союзу православних жінок», церква несе добро, світло, любов і милосердя, все те, чого так не вистачає в сучасному світі. Очільниця організації розповіла про приклади взаємодії духовенства та громадськості заради допомоги суспільству.

Від імені голови Лозівської громади до учасників форуму звернувся його заступник Володимир Барановський. Запевнив, що міський голова завжди підтримував місцеві парафії й надалі сприятиме справам, що покликані допомагати людям, які цього потребують. 

–>

Джерело: Лозівська міська рада