Комісія з питань ТЕБ та НС розглянула стан епідситуації на території громади

05

Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 10 вересня, розглянула стан епідемічної ситуації на території Лозівської тергромади щодо захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Також учасники обговорили дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів під час проведення урочистостей з нагоди святкування Дня міста Лозова. До участі запросили суб’єктів підприємницької діяльності, які будуть здійснювати реалізацію товарів та продуктів харчування під час проведення святкових заходів. Засідання пройшло під головуванням заступника Лозівського міського голови Ашота Керопова.

Медики відзначили, що наразі спостерігається зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Абмулаторно від цієї недуги лікується 25 осіб. У стаціонарному відділенні на лікуванні перебуває 42 хворих: на пневмонію – 18, з підтвердженою коронавірусною хворобою 24. З початку року на коронавірусну інфекцію у Лозівській тергромаді перехворіли 2232 особи, з них 98 померли.

Заступник директора КНП «Лозівський ЦПМСД» Володимир Денисенко поінформував, що на сьогодні у Лозівській тергромаді щеплено 8701 людина, з них 6827 отримали вже другу дозу. Особлива увага приділяється вакцинації освітян, імунізацію вже пройшли понад 80% працюючих в закладах освіти.

Усім бажаючим вакцинуватися необхідно звернутися до пунктів вакцинації, які розміщені у поліклінічному відділенні № 2 по вулиці Лозовського, 10, у поліклінічному відділенні № 1, що на 4-му мікрорайоні, у Краснопавлівській, Орільській та Перемозькій амбулаторіях Також за попередньою домовленістю здійснюються виїзди у ФАПи старостинських округів. Загалом населення вакцинують дев’ять бригад, які пройшли навчання. За необхідності порадитися з сімейним лікарем, якою вакциною краще щеплюватися.

Директор Термедоб’єднання Іван Жовтий поінформував, що у стаціонарі № 2 розгорнуто 175 ліжок, вони стовідсотково забезпечені подачею кисню. У 22 палатах стаціонару № 2 проведено роботи з поточного ремонту системи киснепостачання на загальну суму 580 тисяч.

У разі появи симптомів хвороби, просив лозівчан не затягувати зі зверненням до лікаря. Особливо це стосується людей похилого віку у яких є супутні хронічні захворювання. Їх наявність може призвести до летальних випадків, наголосив Іван Жовтий.

Василь Бібіченко, т.в.о. начальника відділу цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради проінформував членів комісії, що 15-16 вересня 2021 року на території Лозівської міської територіальної громади планується проведення святкових заходів з нагоди 78-ї річниці визволення Лозової від німецьких окупантів та 152-ї річниці Дня міста Лозова. Планується участь великої кількості мешканців та гостей міста Лозова. Тому спільно необхідно вжити обмежувальних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території Лозівської міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Комісія ТЕБ та НС постановила, під час проведення святкувань організаторам та учасникам урочистих заходів й спортивних змагань неухильно дотримуватися усіх протиепідемічних заходів передбачених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 04.08.2020 №45 «Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»

Управлінню економіки міської ради організувати контроль за дотриманням суб’єктами підприємницької діяльності, які будуть здійснювати реалізацію товарів та продуктів харчування.

–>

Джерело: Лозівська міська рада