У Лозівській тергромаді первинну ланку медицини планують приєднати до вторинної

IMG 4234

Рішення про приєднання КНП «Лозівський центр первинної медико-санітарної допомоги» до КНП «Лозівське територіально медичне об’єднання» винесуть на сесію Лозівської міської ради на початку жовтня. За умови його прийняття депутатами міської ради, вузькі спеціалісти та сімейні лікарі, у складі єдиного медичного закладу – Лозівське Термердоб’єднання, почнуть працювати з 1 січня 2022 року.

21 вересня у мерії для опрацювання злиття закладів, на нараду зібралася робоча група на чолі з першим заступником Лозівського міського голови Олександром Жидковим.

Основною метою об’єднання закладів спеціалісти називають якісні медичні послуги для кожного жителя Лозівської міської тергромади – уникнення непорозумінь між сімейними лікарями та вузькими спеціалістами щодо розділення обов’язків. Окрім того, це дасть можливість раціонально використовувати фахівців, кошти та медичне обладнання.

КНП «Лозівське ТМО» має потужну клінічну і діагностичну медичні бази, тому в межах одного медоб’єднання, без додаткових звернень в інші місцеві медустанови, жителі Лозівської тер громади зможуть отримати всі необхідні консультації та обстеження, говорить заступник Лозівського міського голови Ашот Керопов. Завдяки цьому якість лікування буде значно вищою.

Об’єднання медичних закладів у 2016 році у територіальне медичне об’єднання дало ефективний результат, тоді це дало можливість зекономити 5 мільйонів гривень.

Фахівці переконані, що після злиття двох КНП з’явиться можливість спрямувати вивільнені кошти на інші потреби в медицині. Роз’єднали вузьких спеціалістів та сімейних лікарів у два окремих медичних заклади в 2019 році, в результаті проведення загальнодержавної медичної реформи.

–>

Джерело: Лозівська міська рада