У Лозівській тергромаді діє жовтий рівень епіднебезпеки

x56454.jpg.pagespeed.ic.6 OaVggdQC

З 23 жовтня в Україні запровадили “жовту” зону карантину. На позачерговому засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій фахівці визначили перелік карантинних обмежень, які діятимуть на території Лозівської міської територіальної громади. Наразі спостерігається тенденція щодо збільшення захворюваності. З 1 вересня у Лозівській тергромаді на корона вірусну інфекцію захворіло 117 людей, 5 – померло. Медики вкотре наголошують на необхідності дотримання маскового режиму та соціальної дистанції. Закликають не зволікати з імунізацією від COVID-19.

Гімназії та ліцеї продовжують працювати у звичному режимі з дотриманням усіх карантинних норм. Станом на 23 вересня в навчальних закладах громади щеплення від Covid-19 отримали понад 80% працівників. Щодо роботи громадського транспорту – чисельність пасажирів не повинна перевищувати кількості місць для сидіння, що передбачено технічною характеристикою транспортного засобу. Обов’язкове використання пасажирами під час перевезення засобів індивідуального захисту.

 

Концерти й масові заходи мають відбуватись, за умови, якщо на одну людину є щонайменше 4 кв. метри площі. Кафе працюватимуть, але за столиком повинно бути не більше 4 людей, а відстань між столиками – мінімум 1,5 метра. Заповненість залів у кінотеатрах повинна бути не менше за дві третини місць, або ж не більше 50% місць. Спортивні зали – працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів площі. В басейнах не повинно бути більше ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для спортивно- тренувальних груп.

 

У жовтій зоні слід обов’язково носити маски у приміщеннях, дотримуватися соціальної дистанції у 1,5 метра.

 

Обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування.

 

Протокол № 21 позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної

безпеки та надзвичайних ситуацій Лозівської міської територіальної громади за посиланням

–>

Джерело: Лозівська міська рада