У Лозівському ТМО заохочуватимуть молодих лікарів

IMG 4120

Упродовж трьох років молоді лікарі, які працевлаштувалися до Лозівського Термедоб’єднання після закінчення інтернатури, отримуватимуть матеріальне заохочення з міського бюджету. 7 жовтня під час чергової сесії міської ради на розгляд депутатів винесуть питання про збільшення обсягів фінансових ресурсів Комплексної програми «Охорони здоров’я лозівчан» на 2021-2023 роки за рахунок міського бюджету.

З 2 серпня поточного року в медичний заклад працевлаштовано 5 молодих лікарів хірургічного профілю (хірурги, анестезіолог, акушер-гінеколог, уролог). Під час зустрічі з молодими фахівцями у мерії, міський голова Сергій Зеленський обіцяв сприяти вирішенню питання доплат з міського бюджету. У разі підтримання рішення депутатами 7 жовтня, щомісячна премія цих молодих фахівців складатиме 50 відсотків від встановленого розміру мінімальної заробітної плати на відповідний рік.

У Лозівській тергромаді прикладають максимум зусиль для вирішення питання дефіциту кадрів в медичних закладах. Для цього прийнято три Програми з підтримки лікарів.

Їм пропонують службове житло та його частковий ремонт за рахунок коштів міського бюджету. З п’яти запропонованих квартир, отримати погодилися лише двоє лікарів.

Фінансують з міського бюджету й навчання студентів у вищих медичних навчальних закладах, за умови відпрацювання в лікарнях громади упродовж 10-ти років після закінчення. У 2020 та 2021 роках отримати безкоштовну освіту за таких умов не виявив бажання жоден абітурієнт. Загалом з 2016 року лише троє скористалися цією Програмою.

У рамках міських програм матеріальну підтримку отримують дитячі стоматологи, це також молоді фахівці.  Щомісяця з міського бюджету їм доплачують по п’ять тисяч гривень.

–>

Джерело: Лозівська міська рада