У Лозовій тепловики перевірили котельні та готові ввімкнути опалення з 25 жовтня

o 1edokaout18341hp8fbq12lm5t41k

Станом на 23 жовтня працівники КП «Теплоенерго» разом із фахівцями АТ «Харківгаз» перевірили 8 котелень у Лозовій, Панютиному та Катеринівці. Там розпломбували обладнання та прийняли газ. Для перевірки котельні ввімкнули на годину, а потім знову зупинили. У понеділок, 25 жовтня, їх самотужки зможуть запустити чергові оператори.

Торік на усіх котельнях КП «Теплоенрго» розпочинали приймати газ в день пуску опалення, але цьогоріч вирішили спрацювати завчасно, щоб населення якомога швидше було з теплом.

Ще 4 котельні приймуть газ безпосередньо 25 жовтня. Лозівчани мають відчути тепло в помешканнях надвечір.

Дитсадки, школи та інші заклади соціальної, культурної і медичної сфер опалюватимуть теж з 25 жовтня. Наразі обігрівають три лікувальні стаціонари у Катеринівці, на 4 мікрорайоні та у Панютиному.

Як пояснив директор «Теплоенерго» Сергій Малишев, саме 25 жовтня очікується третя доба, коли середня температура буде нижче +8 градусів – це є передумовою для початку опалювального сезону.

Керівник також зауважив, для зміни температури в мережах – за похолодання або потепління на 1 градус – необхідно 4 години, тому за значних погодних коливань можливі перегріви або тимчасово недостатнє опалення.

У цей опалювальний сезон лозівчани входять із “старим” тарифом, вартість послуги у Лозовій вирішили не підвищувати. У зв’язку з цим КП «Теплоенерго» необхідно буде компенсувати різницю тарифів – 29 мільйонів гривень. Громада сподівається на підтримку держави.

–>

Джерело: Лозівська міська рада