З управителями та ОСББ обговорили початок опалювального періоду

photo 2021 10 29 15 26 08

Лозівський міський голова 29 жовтня зібрав на нараду комунальників, управителів та голів ОСББ, щоб обговорити взаємодію під час опалювального періоду та вислухати зауваження і пропозиції.

Директор КП «Теплоенерго» Сергій Малишев пояснив, тепло подають до усіх 325 багатоповерхівок. Внутрішні мережі в будинках обслуговують різні компанії: «Теплоенерго», приватні управителі або ОСББ самостійно. Керівник підприємства закликав укладати договори з тепловиками, адже не у всіх ОСББ є спеціалісти, які можуть професійно підготувати будинок до осінньо-зимового періоду.

Приватний управитель Дмитро Стусенко запевнив, нарікань на взаємодію з тепловиками не має, співпрацю з “Теплоенерго” визнав кращою за останні роки.

«Контакти всі налагоджені, з усіма ланками, начальниками теплових районів, майстрами. У 52 будинках, що обслуговуємо, не працює 18 стояків. Здебільшого це втручання у систему опалення, встановлення вентилів. Пошук займає час. Люди не розуміють, що втручаються в мережі. Якщо ви ставите обігрівач, більш потужний або іншого типу, – це ліцензована діяльність. Газову трубу ж ніхто не переобладнує, не ріже у різних містах? Був навіть випадок, що на один стояк спальні навішали ще й опалення туалету, ванної та прихожої».

Управителі та голови ОСББ звернулися, щоб їм надали повноваження складати адмінпротоколи та виносити випадки порушень на адміністративні комісії. В управлінні ЖКГ пояснили, така можливість є, її пообіцяли опрацювати.

Деякі голови ОСББ просили допомогти з оновленням кранів та інших складових внутрішньобудинкових тепломереж, а також надавати їм температурні графіки.

За словами Сергій Малишева,дві доби поспіль середня температура не падає нижче +8 градусів, надалі теж очікується потепління. Відтак тепловики мають підставу відключити котельні, але цього не робитимуть.

Лозіський міський голова Сергій Зеленський розповів, початок нинішнього опалювального сезону, мабуть, найважчий за останні 5 років – через складнощі з укладанням договорів на газ, його ліміти та вартість. Попри значне зростання складових у Лозівській громаді стримали тарифи на тепло для населення. Разом з опаленням бюджетних закладів, різниця вартості тарифів досягає 60 мільйонів гривень – до кінця опалювального періоду.

Голова громади закликав усіх учасників процесу теплопстачання до конструктивного діалогу та взаємодії, щоб люди отримували якісні послуги.

Попередньо голів ОСББ збирали на нараду 18 жовтня.

–>

Джерело: Лозівська міська рада