Модернізація тепломереж Лозової: на якому етапі реалізація проєкту

depositphotos 35905307 stock photo heating thermostat with piggy bank

Лозова наприкінці 2020 року виграла позику Європейського інвестиційного банку на реконструкцію тепломереж – понад 13 мільйонів євро. Центральну котельню по вулиці Свободи (ЛКМЗ) замінять на 6 менших та економніших. На якому етапі проєкт модернізації теплових мереж, розповів директор КП «Теплоенерго» Сергій Малишев.

За словами керівника, першою оновлять котельню на 6 мікрорайоні. Вона опалюватиме 1,2,6 та 9 мікрорайони. Вже відбувся тендер з визначення виконавця робіт. Визначилися також з компанією, що надаватиме послугу технічного нагляду.

У грудні очікується виділення коштів на початок робіт – 2 мільйони євро. Міністерство Фінансів України відкрило спеціальний рахунок для реалізації проєкту. З нього напряму розраховуватимуться з виконавцями робіт. Бюджет Лозівської громади не отримуватиме кошти на реалізацію проєкту.

Оскільки модернізація тепломереж у Лозовій має велику інвестиційну та соціальну значимість, то документи, що з нею пов’язані, проходять ретельне багатокрокове погодження: Міністерства фінансів, Міністерства розвитку громад та територій, Європейського інвестиційного банку, зауважив Сергій Малишев.

 

Загалом проєкт передбачає кілька етапів реалізації:

– виведення з експлуатації котельні за адресою Свободи, 2-з з надлишковою тепловою потужністю 426,24 МВт;

– проведення повної реконструкції котельні, яка розташована на 6-му мікрорайоні зі встановленням нових котлів та заміною існуючого обладнання на сучасне;

– будівництво 2-х нових котелень на базі ТРС №6 на 4-му мікрорайоні (потужністю 14 МВт) та на базі ТРС №7 на 3-му мікрорайоні (потужністю 23 МВт);

– будівництво 3-х невеликих модульних котелень за адресами: вул. Південна, 12-а, вул. Свободи, 2-в і Свободи, 38-а сумарною потужністю 2,5 МВт;

– будівництво нових розподільчих газопроводів до котелень довжиною 4,6 км;

– будівництво водопроводу подачі підживлювальної води довжиною 4,4 км до нових котелень. Його заплановано прокласти від існуючої свердловини, розташованої на території котельні по вул. Свободи 2-з. Це дозволить значно поліпшити надійність водопостачання котелень.

–>

Джерело: Лозівська міська рада