Керівникам тергромади й старостам презентували пересувні поштові відділення

01

Сьогодні, 23 листопада, працівники Укрпошти презентували автомобілі на яких виїзні бригади у складі водія-супроводжувача, начальника поштового відділення та листоноші, надаватимуть повноцінні поштові послуги мешканцям сіл, де проживає менше ніж 1200 людей. Для таких населених пунктів надання поштових послуг не припиняється, лише змінюється формат обслуговування, поінформував під час презентації директор Харківської агенції АТ «Укрпошта» Юрій Савченко. Керівник запевнив послуги донесуть до найвіддаленіших сіл, мало мобільні групи населення обслуговуватимуть вдома.

  • Наразі існує дуже великий запит від малих населених пунктів у наближенні цифрових послуг й здоланні цифрового розриву, який зараз є між містом та селом, продовжив Юрій Савченко. – Для цього ми впроваджуємо проєкт Пересувні поштові відділення. Це автомобілі, які оснащені усім необхідним для надання поштових послуг населенню. По Лозівській тергромаді запускаємо сім пересувних відділень, які надаватимуть послуги у 92 населених пунктах. Ми не припиняємо надавати послуги лише зміняємо їх формат. Крім поштових послуг, на автомобілі підвозитимуть для продажу продовольчі товари, які користуються попитом у населення.

Зараз у громаді тривають тестові виїзди. Бригади знайомляться з маршрутами, уточнюють графіки, визначаються з кількістю населення, час перебування у населеному пункті. Повноцінно свою роботу пересувні поштові відділення розпочнуть з 1 грудня. Працюватимуть у тих населених пунктах, де мешкає менше ніж 1200 людей. Там, де кількість населення більша, продовжать функціонувати стаціонарні поштові відділення. До 30 грудня поштовики нададуть свої графіки роботи. За необхідності їх коригуватимуть.

Старост турбувало чи встигатимуть виїзні поштові відділення надавати послуги усім бажаючим, чи своєчасно виплачуватиметься пенсії, як обслуговуватимуть населення у холодну пору року з автомобілю, це вкрай не зручно для людей. Обговорили, як організувати роботу в приміщеннях, які виділятимуть для бригад в старостинських округах, та як їх утримувати. У населених пунктах громади в Укрпошти є лише 22 власних приміщення.

Перший заступник Лозівського міського голови запевнив, що громада готова до співпраці. Старостам доручив тримати постійний зв’язок з керівниками пересувних поштових відділень, інформувати населення про графіки прийому. Зручність для людей в отриманні поштових послуг на селі має дуже велике значення, наголосив Олександр Жидков.

Для відпрацювання та обговорення проблемних питань, які виникнуть у процесі реалізації проєкту Пересувні поштові відділення, керівники громади, старости та представники Укрпошти зустрінуться за два місяці.

–>

Джерело: Лозівська міська рада