У Лозівській тергромаді шукають бажаючих стати патронатними вихователями

IMG 1095

З 2019 року в Лозівській територіальній громаді започатковано послугу патронатна родина – це тимчасова форма влаштування дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Батькам, які не змогли впоратися зі своїми вадами, а це зловживання алкоголем або низький виховний потенціал, пропонують послуги патронатної родини, розповідає директорка Лозівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Нескородько.

Батьки можуть влаштувати своїх дітей у такі родини за власною заявою. У разі ж загрози життю та здоров’ю малечі,  служба змушена здійснювати негайне її відібрання. До патронатних родин можуть влаштовувати дітей й через хворобу батьків.

В патронатних родинах діти проходять повний курс реабілітації, проживають, відвідують навчальні заклади. Після закінчення терміну перебування, їх повертають до родини, якщо батьки подолали свої вади, в іншому випадку – влаштовують до прийомних родин.

  • – У нашій громаді діти до інтернатних закладів не потрапляють, ми намагаємося усіляко розвивати сімейні послуги для дітей, говорить Світлана Нескородько. Тому пропонуємо усім мешканцям громади розглянути можливість стати патронатним вихователем. Вони отримують заробітну платню у розмірі п’ять прожиткових мінімумів, незалежно від кількості дітей, також два прожиткових мінімуми їм виплачується на утримання однієї дитини. Патронатний вихователь не покинутий з проблемами дітей сам на сам, їх постійно супроводжують і підтримують фахівці служби у справах дітей, які допомагають вирішити проблемні питання.

На території громади функціонує три родини патронатних вихователів. Дітей, які потребують такої послуги дуже багато. Наразі на обліку перебуває 158 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

–>

Джерело: Лозівська міська рада