У Лозівській громаді можуть повернутися до питання тарифів

photo 2021 12 15 16 50 07

Комунальне підприємство «Лозоваводосервіс» лише за листопад недоотримало понад мільйон гривень через різницю тарифів – вартість послуги для населення нижча за економічно обґрунтовану. Схожа ситуація і у «Теплоенерго» – понад 5 мільйонів гривень.

Громадам обіцяли компенсувати різницю вартості тарифів з державного бюджету.  Урядовці, газовики та представники органів місцевого самоврядування у вересні підписали Меморандум. Зокрема, це дозволило не підвищувати вартість теплопостачання для населення. Протягом опалювального періоду 2020-2021 року загальна сума різниці тарифів на тепло у Лозівській громаді складе 56 мільйонів гривень.

До цих додаткових витрат додалося ще значне подорожчання енергоносіїв для бюджетних установ та організацій. У громаді порахували, що на вирівнювання незабезпеченості бюджету та компенсацію різниці тарифів лише до кінця 2021 року необхідно понад 112 мільйонів гривень, на наступний рік – більше 99 мільйонів гривень. Разом виходить до 212 мільйонів гривень – це майже половина власних надходжень громади на 2021 рік.

У листопаді депутати міської ради підтримали звернення до Офісу Президента та Міністерства розвитку громад і територій. У ньому попросили надати субвенцію вирівнювання та компенсацію різниці у тарифах. Станом на 15 грудня надійшла відповідь Офісу Президента. У ній йдеться, що звернення депутатів Лозівської міської ради скеровано до Кабінету Міністрів України для опрацювання.

На сесії 15 грудня секретар міської ради Юрій Кушнір зазначив, що різниця тарифів лягає на витрати комунальних підприємств, яким вже складно утримувати ситуацію, тому з Нового року доведеться повертатися до питання діяльності комунальних підприємств в умовах діючих тарифів.

–>

Джерело: Лозівська міська рада