Панютинський ліцей виграв гранти: облаштують молодіжний простір та телестудію

photo 2022 01 27 14 14 50

Панютинський ліцей переміг у міжнародній програмі USAID «Мріємо та діємо». Навчальний заклад отримуватиме підтримку протягом 5 років. Долучиться також Лозівська громада та меценати. Учасники програми підписали Меморандум про співпрацю між Лозівською міською радою, Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), а також громадською організацією «За Лозівщину».

Програма «Мріємо та діємо» охоплює одразу кілька напрямків фінансової та менторської підтримки.

Це створення сучасного молодіжного простору для спільнот Панютиного, Хлібного, Перемоги, Єлизаветівки та Яковлівки. Забезпечення усією необхідною технікою, меблями та матеріалами.

Створення мультимедійного осередку та власної телестудії. Запуск спеціального YouTube-каналу, як платформи для поширення корисної інформації та лайфхаків.

Забезпечення доступності закладу освіти для людей з особливими потребами: перебудова одного входу до ліцею відповідно до вимог, ремонт та перепланування двох туалетних кімнат (чоловічої та жіночої), що відповідатимуть потребам людей з обмеженими фізичними можливостями.

Допомога двом сім’ям громади за рахунок програми «Будуємо Україну разом».

Протягом реалізації програми відбуватимуться навчання, тренінги, стажування. Молодь вчитимуть протистояти булінгу, цькуванню та знаходити спільну мову з представниками різних соціальних груп: переселенцями, ромами , дітьми, сім’ї яких опинилися в складних життєвих обставинах. Працюватиме також школа лідера.

Важливо, що напрямки обирали самі діти, з ними постійно радилися, наголошує директор Панютинського ліцею Тетяна Мохарєва. За її словами, долучитися до програми змогли всього 12 громад в Україні, які довели свою зацікавленість та спроможність.

Секретар Лозіської міської ради Юрій Кушнір від усієї громади та її голови Сергія Зеленського подякував партнерам – USAID та IREX за можливість долучитися до програми «Мріємо та діємо», а також запевнив, що міська рада сприятиме реалізації проєктів.

–>

Джерело: Лозівська міська рада