Глава ХОДА зустрілася з Послом Австралії в Україні

Під час зустрічі Юлія Світлична та Меліса О’Рурк обговорили результати двосторонніх відносин і намітили плани щодо подальшої співпраці.

 

Юлія Світлична окреслила соціально-економічну і суспільно-політичну ситуацію у регіоні, відзначивши значний потенціал Харківщини у багатьох сферах.

«За соціально-економічним розвитком Харківська область займає провідні позиції. Незважаючи на те, що ми маємо спільний кордон з Росією та Донецькою й Луганською областями. Саме в цьому і особливість, що прикордонний регіон розвивається динамічніше і швидше, ніж ті, що знаходяться на кордоні з Євросоюзом», – сказала Юлія Світлична.

Вона відзначила результати, які регіон має у промисловості, освітній сфері та спорті.

«Маємо імідж безпечного регіону, де проводяться спортивні змагання міжнародного рівня. Це дозволяє не тільки популяризувати спорт, а й пожвавити економіку, показати міжнародним партнерам, що Харківщина – стабільний регіон, – зазначила Юлія Світлична. – Ми цінуємо підтримку іноземних партнерів. Завдяки прямій співпраці з міжнародними представництвами маємо можливість розказати про потенціал та можливості Харківської області. І тим самим активізувати двосторонні відносини. Найкращим результатом є відкриття нових виробництв на території регіону або підписання договорів і контрактів щодо співпраці з харківськими підприємствами».

Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні відзначила, що Харківщина є пріоритетним регіоном.

«На Харківщині проходить низка важливих подій і цікавих заходів. Окрім того, мені було цікаво приїхати до вашої області, тому що ви єдиний в Україні губернатор-жінка. Для мене дуже важливо, що на місцевому рівні жінки мають можливість підніматися по кар’єрних сходах», – сказала Меліса О’Рурк.

Вона також висловила впевненість у подальшому розвитку співпраці з Харківською областю.

«Відносини з вашим регіоном почалися завдяки не дуже приємній події – авіакатастрофі у 2014 році. Але ця трагедія стала гарною основою для розвитку подальшої співпраці. Ми вдячні вам за допомогу, яка була надана нашій та іншим країнам», – сказала Меліса О’Рурк.

Вона також відзначила співпрацю у культурній сфері. Зокрема, за її словами, було проведено декілька спільних заходів. Мова йде про приїзд одного з австралійських диригентів, який зіграв у Харкові з молодіжним оркестром. Також до регіону була привезена мистецтвознавська виставка. Ще одна – експозиція масок – харків’янам буде представлена незабаром.