Юлія Світлична поспілкувалася з творчою групою вистави «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка»

7 та 8 травня в ХНАТОБі представляють мультимедійну виставу-променад про події на сході України. У виставі беруть участь діти з Донбасу – театральний колектив селища Новгородське.Перед прем’єрою вистави в Харкові з його режисером та колективом зустрілася голова ХОДА Юлія Світлична.

«Я побувала за лаштунками і можу сказати, що від запаху до світла – усе створює відчуття моторошності, – поділилася враженнями керівник області. – Розумію, що задум – передати, якими були відчуття дітей у такій атмосфері в наших східних регіонах. Це надзвичайно важливо, оскільки ми демонструємо, як жила та живе наша країна, що потрібно змінювати, а чого – не допускати».

Юлія Світлична привітала творчу групу на Харківщині, побажала успіхів та запевнила в готовності до подальшої співпраці та наданні підтримки з боку облдержадміністрації.

«Сподіваюся, що спільний проект стане початком нашої подальшої співпраці. Можете розраховувати на нашу підтримку в проектах, які мають вагомий соціальний характер», – сказала голова ХОДА.

У свою чергу, режисер-постановник вистави Ольга Данилюк подякувала Юлії Світличній за підтримку проекту.

«Саме завдяки вашій допомозі ми змогли реалізувати цей проект у Харкові, – сказала Ольга Данилюк. – Хочу відзначити, що ця вистава також про те, що там, у Донецькому регіоні, в прифронтовій зоні, живуть дуже хороші люди. Наші діти – це приклад цього, вони світлі та чудові».

Вистава-променад «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» відбувається на 15 окремих локаціях з декораціями, які розгорнулися в кулуарах оперного театру. Актори разом з глядачами протягом вистави переходять послідовно від однієї локації до іншої. Під час вистави використовується велика кількість світлової, звукової та відеоапаратури. Наймасштабніші декорації становлять собою частину кімнати, що монтуватиметься на місці, муляж терикону з вугілля, коридор шахти, зроблений з бруса, сцена кабаре – зі сходами та інше.

Вхід на виставу – вільний, але за реєстрацією. Кількість глядачів обмежена: не більш ніж 60 чоловік для однієї вистави. Вікові обмеження – 12+.

Початок вистави: 7 травня – о 19:00, 8 травня – о 14:00 та о 16:00.