Харківські сумоїсти вибороли медалі на Кубку України

Харківські сумоїсти вибороли медалі на Кубку України
Харківські спортсмени здобули 11 медалей на Кубку України з сумо, який проходив 12-14 серпня в Луцьку.

Як повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту, харків’яни виграли три золоті, три срібні та п’ять бронзових нагород. 

Серед жінок у ваговій категорії до 65 кг переможницею стала Олена Нікітінська. Також вона разом з іншими харківськими спортсменками Тетяною Караченко, Софією Бординських та Анною Фоміцькою перемогла у командних змаганнях серед жінок. 

 

У змаганнях серед чоловіків золоту медаль приніс Нікіта Каневський, який переміг у ваговій категорії до 77 кг. Також у складі харківської команди разом з Валерієм Большаком, Олександром Примаченком та Русланом Грініком, Каневський став бронзовим призером. 

 

Срібні медалі здобули Софія Бординських (вагова категорія – до 60 кг), Тетяна Караченко (73 кг) та Валерія Большак (92 кг). Бронзовими призерами  стали Алефтина Ляшенко (55 кг), Анна Фоміцька (80 кг), Олександр Примаченко (100 кг) та Максим Олешко (понад 115 кг). 

 

Кубок України був етапом відбору на чемпіонат світу, який відбудеться з 5 по 9 жовтня в Японії. До складу збірної України потрапили Нікіта Каневський та Олена Нікітінська.

Джерело: Харківська міська рада