Харків’янки завоювали медалі на молодіжному чемпіонаті Європи з шашок

Харків’янки завоювали медалі на молодіжному чемпіонаті Європи з шашок
Харківські спортсменки вибороли дві золоті, дві срібні та одну бронзову медалі на чемпіонату Європи з шашок серед молоді, який проходив з 1 по 9 серпня у місті Таллінн (Естонія).

Як повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту, в класичній програмі у віковій категорії «молодші кадетки» (до 13 років) золоту та срібну медалі здобули представниці Харківської області. Анастасія Пічка та Василиса Куценко набрали у дев’яти турах по 13 очок. За додатковими показниками чемпіонкою Європи стала Анастасія.

Крім того, Василіса Куценко посіла перше місце у рапіді. Здобувши 14 очок, вона за додатковими показниками обійшла суперницю з Латвії. Також на рахунку Василіси – «бронза» у бліці з результатом 13 очок. Перші два місця у цій програмі посіли спортсменки з Польщі, яким харків’янка поступилася лише за додатковими показниками.

Ще одним срібним призером стала Катерина Мусієнко. У класичній грі у віковій категорії «кадетки» (до 16 років) вона також набрала 13 балів. Стільки ж мала її суперниця з Нідерландів, яка за додатковими показниками здобула «золото» чемпіонату.

Джерело: Харківська міська рада