В ОК “Південь” натякнули на успіхи ЗСУ та повідомили, що роблять окупанти

ЗСУ продовжують військову операцію на півдні України і згодом про це з’явиться інформація, яка буде варта очікування на неї.

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла в ефірі “24 каналу”.

“Ми продовжуємо військову операцію (на півдні – ред.), яка вимагає інформаційної тиші. Наскільки це взагалі можливо в умовах проведення таких активних бойових дій. Тих, хто дуже-дуже чекає потужних і добрих від нас новин, просимо трішки терпіння мати. Але ми готуємо інформацію, яка буде того варта”, – заінтригувала Гуменюк.

За її словами, водночас російські війська на півдні продовжують оборонну операцію.

“Вони продовжують тримати рубежі навколо обласного центру, продовжують такі маневри підрозділами, які створюють певне враження і намагаються нав’язати це враження нам. Зокрема, це переміщення і таких фортифікаційних споруд, дуже великих таких дотів залізобетонних. Вони переміщуються по різних територіях самої окупованої Херсонщини. І намагаються створити враження, що дуже потужне укріплення відбувається по всьому напрямку лінії фронту”, – поінформувала речниця Сил оборони півдня.

“Але ми спостерігаємо й бачимо конкретику. Знаємо, де воно розташоване і для чого, і використовуємо це в своїй роботі”, – наголосила вона.

Гуменюк також розповіла, що ЗСУ продовжують контрбатарейне протистояння та артилерійський вогневий контроль, який досить результативний.

Нагадаємо, українські військові 2 листопада завдали влучного удару по російських загарбниках у Херсоні, поціливши у ворожі системи ППО, які атакували Миколаїв. Про це повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

Цього ж дня сталася “бавовна” на переправі російських військ у районі Антонівського мосту.

Водночас окупанти продовжують “евакуацію” з Херсонщини і вивозять цивільних, колаборантів з сім’ями, медиків. Про це повідомили у генштабі ЗСУ.


63