У Генштабі розповіли, чи є загроза формування угруповання у білорусі для наступу на Україну

Угруповання Сил оборони продовжують вести стабілізаційні та оборонні операції. На Волинському, Житомирському та Київському напрямках обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Олексій Громов.

За словами військового, у цілому ситуація навколо створення спільного угруповання військ так званої союзної держави (рф та білорусі) залишається неоднозначною.

“З одного боку, заяви та дії обох сторін свідчать, що поточним завданням є відвернення уваги та безпосереднє відтягування українських військ зі сходу та півдня нашої країни на північний напрямок. Проте в більш віддаленій перспективі є загроза формування угруповання, що може бути задіяно в агресії проти України”, – заявив Олексій Громов.

За словами представника Генштабу ЗСУ, на цей час відбувається перекидання здебільшого підрозділів 1-ї танкової армії, в першу чергу — 2-ї мотострілецької дивізії, з російської території разом із технікою та щойно мобілізованими особами, які розміщуються на основних військових полігонах Білорусі.

“Упродовж жовтня переміщено близько 1,5 тисячі залізничних платформ з озброєнням, військовою технікою, до 200 пасажирських вагонів, понад сотню вантажних вагонів з військовим майном”, — повідомив Олексій Громов.

Він зазначив, що, крім цього, білоруська територія й надалі використовується агресором для завдавання ракетних ударів по території України.

“Особлива роль тут відводиться авіабазі в районі населеного пункту Лунінець Брестської області, де розміщено іранські безпілотні літальні апарати, а також розміщується певна кількість їхніх операторів”, — повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу.

Сьогодні, 13:56
Коментарів
0

33