Голосування за журі Нацвідбору Євробачення-2023 завершується: хто серед лідерів та віддати свій голос

31 жовтня в додатку “Дія” опублікували голосування за журі Нацвідбору Євробачення-2023. Обрати пропонують з дев’яти кандидатів. Троє тих, кого найбільше підтримають українці, стануть членами журі Нацвідбору.

Станом на 3 листопада найбільше голосів набрав фронтмен гурту “Антитіла” Тарас Тополя (16,59%). На другому місці переможниця Євробачення-2016 Джамала (16,56%). Трійку лідерів закриває фронтвумен групи “The Hardkiss” Юлія Саніна (16,08%). У перші дні голосування лідерами були Джамала, Катерина Павленко та Юлія Саніна.

Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Баник повідомив, що проголосувати вже встигли 340 тисяч українців:

“Охопити таку кількість людей і запитати їхню думку – це дуже велике досягнення. Люди відчувають, що вони мають вплив на ці процеси. Це один із проявів електронної демократії”.

Опитування триватиме до 7 листопада. Проголосувати можуть й ті українці, які зараз перебувають за кордоном.

Список претендентів на роль членів журі:

Джамала – співачка і автор пісень, переможниця Євробачення-2016.

DZIDZIO (Михайло Хома) – співак, автор пісень, актор, кінорежисер, продюсер.

Тіна Кароль – співачка, композитор, Народна артистка України.

Злата Огнєвіч – співачка, автор, композитор.

Катерина Павленко (Monokate) – солістка гурту Go_A, фольклорист, сонграйтер.

Костянтин Томільченко – креативний продюсер, режисер-постановник, суддя шоу “Танцюють всі”.

Юлія Саніна – фронтвумен рок-групи The Hardkiss, автор пісень, композитор.

Тарас Тополя – лідер гурту “Антитіла”.

Валерій Харчишин – рок-музикант, лідер гурту “Друга Ріка”, актор театру і кіно, продюсер.

Як проголосувати:

Проголосувати можна тільки за одного кандидата з 9-ти. Зробити це потрібно через Мобільний додаток “Дія”. Там потрібно вибрати розділ “Послуги” і натиснути на пункт “Опитування”. Три артисти, які наберуть найбільше голосів, увійдуть до складу журі.

Нагадаємо, 27 жовтня “Суспільне” оголосило лонґлист учасників нацвідбору, до якого увійшли 36 артистів. Список фіналістів оголосять не пізніше 17 листопада. А фінал має відбутися 17 грудня у Києві в укритті.

“Євробачення-2023”

Український гурт Kalush Orchestra переміг на “Євробаченні-2022”, тож наступний пісенний конкурс мав відбутися в Україні. Але через повномасштабну війну Європейська мовна спілка (EBU) вирішила, що конкурс пройде у Великій Британії, яка цьогоріч посіла друге місце.

Відбуватиметься “Євробачення-2023” у Ліверпулі. Конкурс проходитиме від імені України, також в України залишається місце у фіналі. Крім того, представники “Суспільного мовлення” співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи шоу під час “Євробачення-2023”.


178