Українці вчаться жити в умовах відімкнень електроенергії. Тож їм порадили, як і де зберігати продукти, коли світла немає. І що можна приготувати власникам квартир з електричними плитами.
Тим жителям України, в яких вдома електроплита, радять купити газовий пальник, на якому можна приготувати їжу, йдеться у сюжеті ТСН. А також регулярно можна заливати окропом термос про запас, температуру води такий посуд зберігає до 12 годин.
Такою водою можна залити вівсянку, гречку чи кускус – от вже й готовий гарнір. А от м’ясо радять не готувати із запасом – підсмажуйте чи варіть рівно стільки, скільки зможете швидко з’їсти.
Крім того, українцям радять купувати консерви, але їх не можна зберігати у жодному разі за кімнатної температури. Якщо ви не можете без молока, купуйте лише ультрапастеризоване.
“Готова їжа у вимкненому холодильнику залишається безпечною до 4 годин. У повній морозильній камері продукти не псуються 48 годин, у напівпорожній – до 24 годин”, – йдеться в сюжеті.
Щоб продукти довше не псувалися, потрібно помістити у морозилку акумулятори холоду та пляшки з водою, а коли вимкнуть світло, покласти їх у холодильну камеру. Врятує й термосумка, виручить і балкон.
У Держспоживслужбі попередили й ще про один момент: українці люблять за умов відсутності світла зберігати продукти на балконі. Та для безпечності продуктів важлива стала температура, а так їх то заморожують, то розморожують, вносячи до оселі
223