У сусідній із Буковиною області працює маєток святого Миколая: що є цікавого та скільки коштує

У селі Пістинь Косівської громади Івано-Франківської області приймає відвідувачів маєток святого Миколая. Він працює щодня без вихідних, із 9.00 до 17.00.

Про це у коментарі molbuk.ua розповів начальник рекреаційно-виховного відділу еколого-просвітницького центру “Маєток святого Миколая” національного природного парку “Гуцульщина” Василь Павлюк.

За його словами, до маєтку зараз щодня навідуються по кілька груп маленьких відвідувачів, для яких проводять екскурсії. Також організовують окремі групи для діток із родин внутрішньо переміщених осіб. Їх побачене особливо вражає.

“Проводимо екскурсії постійно, зараз фактично щоденно. Маємо відвідувачів і в суботу, і в неділю, і в будні. Для діток зустріч із святим Миколаєм є дуже важливою та цікавою. А якщо говорити про діток із родин ВПО, то чимало з них узагалі вперше відкрили для себе гори і загалом захід України.

Та зараз, після кількамісячного перебування тут, вони призвичаїлися і вже навіть вітаються по-тутешньому. Кажуть: “Слава Йсу!” – усміхається Василь Павлюк.

У маєтку проводять майстер-класи з виготовлення новорічно-різдвяної іграшки – кульки з металізованого кольорового картону, яку діти забирають із собою. Також запровадили новий майстер-клас із виготовлення голови оленя з кольорового паперу, де всередині є чупа-чупс. Усе це діти забирають із собою. Оплата за майстер-клас – 36 гривень.

Також відвідувачі зустрічаються зі святим Миколаєм, розповідають йому про себе, представляють йому свої таланти – співи, вірші тощо. За це отримують подарунки.

Порівняно з попередніми роками зменшили кількість ілюмінації, гірлянд.

“Це пов’язано з економією світла. Але, врешті, не думаю, що зараз дуже й доцільно використовувати багато ілюмінації. Але взагалі без електрики також не сидимо. Коли є перебої з електропостачанням, запускаємо генератор, щоби наші відвідувачі могли побачити маєток сповна”, – каже Василь Павлюк.

Вхід до Маєтку – 30 гривень із особи, незалежно від того, діти чи дорослі.

Послуга екскурсовода групи – 96 гривень. Склад групи – до 25 осіб.

Як потрапити:

Маєток Святого Миколая
с. Пістинь, Косівський р-н
Івано-Франківська обл., 78633

Екскурсії

+380 (96) 773-33-01 (Любов)

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькому музеї просто неба з 6 до 30 грудня року працюватиме Буковинська резиденція святого Миколая.


57