Українська авіація протягом доби завдала по ворогу п’ять ударів

Авіація Сил оборони України протягом поточної доби здійснила п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 5 грудня.

Так, за даними Генштабу, протягом поточної доби російські війська завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі на всій території України, тим самим порушивши норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Зокрема, під удар потрапили енергооб’єкти в Київській, Вінницькій й Одеській областях.

Водночас загарбники не припиняють обстрілювати позиції Сил оборони України та населені пункти вздовж лінії зіткнення. У Донецькій області ворог активно застосовує авіацію.

Повідомляється, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені. За інформацією Генштабу, з метою підтримання військ у готовності до застосування до 12 грудня продовжений термін перевірки бойової готовності збройних сил Республіки Білорусь.


105