53-річного старосту села під Києвом затримали за допомогу окупантам

СБУ розповіла, як саме староста селища Озера біля Гостомеля допомагав росіянам

Служба безпеки України затримала старосту селища Озера під Гостомелем за допомогу росіянам під час наступу на Київ. За інформацією ZAXID.NET, йдеться про 53-річного Вадима Мартинова, який особисто супроводжував російську техніку під час наступу, а також показував окупантам маршрути на Київ. Після деокупації чоловік продовжував жити у селищі, де його й виявили правоохоронці.

Про затримання старости прес-служба СБУ повідомила у вівторок, 21 лютого. За інформацією правоохоронців, 24 лютого минулого року підозрюваний повідомив російським окупантам маршрути доріг для просування їхніх військових колон у напрямку Києва через Гостомель та Мощун. Чоловік навіть супроводжував російські батальйонно-тактичні групи, які штурмували обидва українських селища і намагались прорватися до Києва.

Під час захоплення частини регіону він отримав автомат АК-74С та нарукавну пов’язку білого кольору, як розпізнавальний знак російських військ. «У такому “вигляді” особисто брав участь у патрулюванні місцевих населених пунктів і “зливав” до штабу загарбників адреси помешкань українських патріотів. Крім того, він організовував “розквартирування” росіян в оселях людей, які виїхали з району, а також передавав загарбникам комунальний автотранспорт»,– йдеться у повідомленні, СБУ, опублікованому 21 лютого.

Правоохоронці поінформували, що після звільнення регіону староста селища залишився вдома, сподіваючись уникнути правосуддя. Співробітники СБУ затримали посадовця за місцем його проживання поблизу Гостомеля.


Фото СБУ
Фото СБУ

Йому інкримінують державну зраду в умовах воєнного стану. Старості селища загрожує 15 років в’язниці або довічне ув’язнення. На час досудового розслідування він перебуватиме під вартою без права на внесення застави.

Зазначимо, старостою села Озера під Києвом Вадим Мартинов став ше у 2010 році і відтоді не залишав своєї посади.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter