Підозрюваного в корупції заступника голови Сумської ОВА відпустили під особисте зобов’язання

Олега Клименчукова підозрюють у розкраданні коштів, призначених для відновлення знищеної інфраструктури

Заступника голови Сумської ОВА Олега Клименчукова, якого підозрюють у розкраданні коштів, призначених для відновлення знищеної інфраструктури, відпустили під особисте зобов’язання. Такий запобіжний захід для чиновника обрав суд, інформує «Суспільне».

Як повідомляється, у суді сторона обвинувачення вимагала як запобіжний захід для Клименчукова – утримання під вартою. При цьому прокурор заявив, що є ризики того, що підозрюваний ховатиметься від суду або може вплинути на свідків, а також продовжувати вчиняти інші правопорушення.

Своєю чергою, Клименчуков попросив суд відмовити стороні звинувачення.

За даними слідства, у квітні 2022 року Клименчуков спільно з т.в.о. начальником Департаменту капітального будівництва Сумської ОВА Олегом Чунаєвим організували схему розкрадання коштів, виділених Сумській області урядом на відновлення знищеної інфраструктури.

Чиновники уклали договори на проведення відновлювально-будівельних робіт із п’ятьма афілійованими комерційними структурами. При цьому ділки свідомо внесли до кошторису ціни на будматеріали, які у 2-3 рази перевищували ринкові.

Олега Клименчукова призначили заступником голови Сумської облдержадміністрації у серпні 2021 року. Раніше він працював головою Сватівської РДА Луганської області. У Сумській ОДА спочатку працював керівником патронатної служби голови Сумської облдержадміністрації. До компетенції Олега Клименчукова входили питання щодо будівництва доріг, розвитку спорту і робота профільних структурних підрозділів, як зазначено на сайті Сумської ОВА.

Як інформував ZAXID.NET, апеляційна інстанція збільшила заставу для колишнього директора департаменту держзакупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького до 40 млн грн.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter