Зеленський заявив, що Україні потрібно від 300 до 500 танків

Зеленський каже, що є випадки, коли на доставку зброї йдуть місяці

Україні потрібно зараз 300-500 танків, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу Sky News, яке вийшло в п’ятницю, 27 січня.

«Нам зараз потрібно 300 чи 500 танків. Тому я вважаю, що танки потрібні нам для наступу на нашій території, на нашій землі. Нам потрібна бронетехніка для захисту нашого народу і все», – сказав голова держави.

Водночас він наголосив, що кількість танків і терміни доставки «мають вирішальне значення порівняно з ухваленими рішеннями».

Зеленський зауважив, що є випадки, коли ухвалювалися рішення про надання зброї, однак фактично її досі не надіслали. Він сказав, що іноді на доставку зброї йдуть місяці, а почуття полегшення настає лише після того, як «зброю, яку нам дають партнери, вже використовує наша армія».

Нагадаємо, 25 січня США та Німеччина ухвалили рішення про надання україні сучасних танків Abrams і Leopard. Раніше Велика Британія також вирішила надати Україні танки Challenger 2. Німеччина і Велика Британія повідомили, що доставлять свої танки Україні до кінця березня, тоді як на доставку американських танків знадобиться кілька місяців.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter