Мустафу Найєма призначили головою Агентства відновлення

Мустафа Найєм отримав нову державну посаду

Кабінет міністрів у п’ятницю, 27 січня, призначив колишнього журналіста, а тепер чиновника з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Мустафу Найєма головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Агентство відновлення – це колишній «Укравтодор», до якого 13 січня уряд приєднав «Укрінфрапроект». У зв’язку з новим призначенням Найєма звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

«У Агентстві відновлення продовжиться робота у рамках стратегічного плану повоєнної відбудови. Це складний і комплексний процес, який включатиме десятки тисяч об’єктів для відновлення в усіх галузях. Ключові завдання, які поставлені перед керівником агентства – запуск фактичної роботи з першими об’єктами відновлення, відпрацювання механізму взаємодії з донорами – урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями, а також координація запитів від регіонів щодо пріоритетних проектів відновлення», – сказав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Із серпня 2021 року Мустафа Найєм був заступником міністра інфраструктури.

У період з листопада 2019 року до квітня 2021 року він працював заступником гендиректора концерну «Укроборонпром», поки його посаду не скоротили.

У 2014-2019 роках Мустафа Найєм був депутатом Верховної Ради від «Блоку Петра Порошенка», а перед тим багато років працював журналістом.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України буде відповідати за реалізацію проектів відбудови країни.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter