З лютого росіяни завдали по Україні понад 16 тис. ракетних ударів

Лише близько 500 ракетних ударів росіян були завдані по військових об’єктах

За дев’ять місяців повномасштабної війни Росія завдала понад 16 тис. ракетних ударів по Україні. Про це у понеділок, 28 листопада, міністр оборони Олексій Резніков​ повідомив у Twitter.

За його словами, 97% цілей були цивільними об’єктами. Так, приблизно 12300 ударів окупанти завдали по приміських зонах і селах, 1900 – по будинках, понад 500 – по військових об’єктах.

Крім того, приблизно 220 російських ударів припали на об’єкти енергетичної інфраструктури, а 250 – на об’єкти транспортної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше Міноборони оприлюднило приблизні підрахунки залишків ракетного арсеналу Росії. Як повідомлялося, окремі види ракет росіяни майже вичерпали, як наприклад, ракети класу земля-земля «Іскандер», яких з 900 штук залишилось 119, що становить 13% від початкової кількості. Близько третини залишилося в арсеналі ракет «Калібр» (37%), які запускають з моря та крилатих ракет повітряного базування класу «повітря-земля» Х-22/32 (32%).

Водночас Росія забезпечена великою кількістю надзвукових протикорабельних ракет «Онікс» – 347 одиниць (74% від початкової кількості), а також «Кинжал», які запускають з літаків і які можуть вражати як стаціонарні об’єкти, так і надводні кораблі – 73%/

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter