В Херсоні частково відновили електропостачання

Херсон у темряві, 14 листопада 2022

У звільненому від російських загарбників Херсоні частково відновили електропостачання. Поки що струм з’явився лише на критично важливих об’єктах, повідомив у суботу, 26 листопада, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Подали електрику в Херсон. Першочергово подаємо потужності на критичну інфраструктуру міста і далі відразу ж побутовим споживачам», – написав він у своєму Telegram-каналі.

За інформацією компанії ДТЕК, станом на 11:00 на ключову підстанцію, а також місцеву тепломережу та інші важливі об’єкти критичної інфраструктури на півдні Херсонщини вже подано напругу.

«10 енергетиків за 7 днів відремонтували 8 км електролінії 150 кВ і сьогодні, 26 листопада, закінчили відновлювальні роботи. Це дало змогу заживити підстанцію, що постачає електроенергію на значну частину Херсона, тепломережу та інші важливі об’єкти критичної інфраструктури в цій частині області», – йдеться в повідомленні.

Також бригади ДТЕК працюють на півночі Херсонської області для відновлення електропостачання Берислава та інших населених пунктів регіону. В цій частині області 40 енергетиків за 9 днів вже відновили понад 30 км електроліній. Енергетики працюють разом з саперами, адже в деокупованій області дуже багато замінувань.

Нагадаємо, світло, а разом з ним вода й опалення зникли в Херсоні 6 листопада. 9 листопада російське командування повідомило про відступ з Херсона, а 11 листопада туди увійшла українська армія.

В «Укренерго» заявили, що загарбники перед відступом знищили об’єкт, який живив електроенергією правобережну Херсонщину.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter