Кіберполіція затримала мешканку Калуша за погрози військовим ЗСУ

За поширення дезінформації про ЗСУ мешканці Калуша загрожує до 8 років ув’язнення

Кіберполіція затримала мешканку Калуша, яка поширювала в «Однокласниках» фейкові дописи, вихваляла російських окупантів та погрожувала військовослужбовцям ЗСУ. Правоохоронці визначили фактичне місце перебування жінки та вилучили у неї техніку. За скоєне мешканці Калуша загрожує до восьми років ув’язнення.

Як у п’ятницю, 25 листопада, повідомила прес-служба поліції Івано-Франківської області, мешканка Калуша через російську соцмережу «Однокласники» виправдовувала військові дії росіян в Україні та поширювала дезінформацію про українських військових.

«Фігурантка створила сторінку в забороненій російській мережі Однокласники. В ній поширювала дезінформаційні пости, в яких підтримувала окупантів, також поширювала дописи з погрозами військовослужбовцям ЗСУ», – йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці встановили фактичне місце перебування жінки, провели обшук у її помешканні в Калуші та вилучили техніку. Наразі жінці повідомили про підозру за ч. 1, 2 ст. 436-1 (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та ч. 2, 3 ст. 436-2ККУ (виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) ККУ. За скоєне мешканці Калуша загрожує до восьми років позбавлення волі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter