США анонсували санкції проти тих, хто допомагав Росії купувати зброю

Міністерка фінансів США Джанет Єллен анонсувала новий пакет санкцій проти компаній та людей, які працювали над закупівлею військової техніки та зброї для Росії, яка вторглася в Україну.

Як це пише Reuters, загалом санкції стосуватимуться 14 фізичних та 28 юридичних осіб, зокрема фінансових посередників, проте кого саме, Джанет Єллен не уточнила. Офіційно про нові санкції мають оголосити увечері в понеділок, 14 листопада.

За її словами, цей новий пакет стане частиною зусиль США з перешкоджання військовим діям Росії та порушення постачань необхідного їй озброєння через санкції та експортний контроль.

Як пише «Європейська правда», раніше Міністерство фінансів США наклало санкції на великі військово-промислові компанії в Росії, а Міністерство торгівлі припинило експорт американських компонентів і американських технологій, які використовувалися в частині військової техніки Росії. Раніше Джанет Єллен також заявила, що деякі санкції щодо Росії можуть залишатися чинними навіть після будь-якої можливої ​​мирної угоди з Україною.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter