Росіяни останнім часом б’ють лише по цивільних об’єктах

Весь попередній період війни росіяни здебільшого били по військових об’єктах, натомість цивільні об’єкти зазнавали меншої кількості ударів. Однак наразі по військових об’єктах загарбники взагалі не б’ють, а завдають удари лише по цивільних, заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

«Все, що робить зараз Росія – це акт тероризму, її найголовніша мета – посіяти паніку, страх, невпевненість у завтрашньому дні. Паніка і страх – це головна зброя терору», – сказав Буданов в інтерв’ю «Українській правді», опублікованому вранці в понеділок, 24 жовтня.

За його словами, росіяни намагаються завдати серйозних втрат українському енергетичному сектору і припинити експорт електроенергії з України, щоб завдати ще й економічного удару.

«Ну й загалом, як вони кажуть, погрузити Україну в суцільну темряву і холодну зиму – це їхня мрія. Але, повірте, цього не станеться, всі наші служби працюють відповідним чином, і їхні мрії не здійсняться. Ускладнення справді є, але критичного поки що нічого немає. До речі, цікавий момент: весь попередній період росіяни здебільшого били по військових об’єктах, меншою кількістю – по цивільних. А зараз по військових вони взагалі не б’ють, а б’ють тільки по цивільних», – наголосив керівник ГУР.

Він констатував, що це в черговий раз підтверджує, що Росія є державою-терористом і використовує терористичні методи для досягнення своєї мети. «Крім того, навіть сама назва іранського дрона Shahed-136 – це все туди. Вони люблять символізм і символ терору використовують», – додав Буданов.

Нагадаємо, Росія ракетними обстрілами та атаками з дронів-камікадзе з 10 по 20 жовтня пошкодила понад 400 об’єктів у 16 регіонах України, серед яких – десятки енергетичних об’єктів. Наймасштабніші обстріли енергетичної інфраструктури відбулися 10 і 22 жовтня.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter