Іран планує передати Росії балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar

Американська газета The Washington Post повідомила, що Іран збирається передати Росії балістичні ракети класу «земля – земля» для війни проти України. Такого висновку дійшла розвідка однієї з держав-союзниць США, розповіли двоє американських чиновників на умовах анонімності. Цю інформацію вже передали США та Україні.

Як йдеться в статті, перша партія ракет Fateh-110 і Zolfaghar уже готується на заводах в Ірані. Це балістичні ракети малої дальності, здатні вражати цілі на відстані 300 і 700 км відповідно.

Іран володіє одним з найбільших і найрізноманітніших арсеналів ракет малої та середньої дальності на Близькому Сході.

«Найновіші версії Fateh-110 і Zolfaghar вважаються одночасно потужними й досить точними на відносно коротких відстанях. Деякі моделі оснащені електрооптичними системами наведення, які дозволяють операторам ракет направляти їх під час остаточного наближення до цілі», – йдеться в публікації.

Раніше Іран уже передавав такі ракети в зони бойових дій, зокрема бойовикам-хуситам у Ємені. Сили хуситів використовували іранські ракети для нападів на нафтопереробні заводи та інші цивільні об’єкти в сусідніх країнах Перської затоки.

Нагадаємо, 23 вересня МЗС позбавило посла Ірану в Україні акредитації й вирішило скоротити кількість дипломатичного персоналу іранського посольства через продаж Росії безпілотників. Іран на офіційному рівні продовжує стверджувати, що не постачав дрони Росії.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter