Шмигаль заявив про стабілізацію електропостачання по всій країні

Примусові обмеження споживачів вже не застосовуються і наразі українська енергосистема працює стабільно

Працівникам екстрених служб вдалося стабілізувати електропостачання по всій країні після атаки російських військових 10-12 жовтня на енергетичну інфраструктуру України. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів у п’ятницю, 14 квітня.

За словами очільника уряду, 13 жовтня графік примусових обмежень споживачів вже не застосовувався.

«Пропускна спроможність магістральних енергетичних мереж знижена через численні руйнування в результаті ракетних обстрілів. Водночас енергетикам потрібен час для відновлення надійності енергопостачання споживачів. Впродовж цього часу критично необхідно знижувати навантаження на мережі для уникнення аварій», – зазначив Шмигаль.

Тому, за словами голови уряду, актуальним залишається заклик добровільно зменшити споживання протягом дня та особливо у ранковий і вечірній піки споживання.

Шмигаль також наголосив, що влада планує виділити кошти на ремонтні роботи в регіонах, що постраждали від недавніх ракетних атак. Зокрема, 300 млн грн спрямують в Київську область, ще 57 млн грн – на Сумську область

Він висловив переконання, що це дозволить швидко здійснити ремонти критично необхідних об’єктів, які були зруйновані й під час окупації, і під час останніх ракетних обстрілів.

Нагадаємо, що зранку 10 та 11 жовтня росіяни завдали масованих ракетних ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури в 11 областях і Києві. Електропостачання було порушено практично по всій країні. У 8 регіонах виникли проблеми з водопостачанням.

Масовані ракетні обстріли призвели й до перебоїв з інтернетом та зв’язком у різних регіонах України. Так, у шести містах були або є складнощі з інтернетом, а у 8 областях частково зник і погіршився зв’язок.

Українців закликали зменшити споживання електроенергії у вечірній час. Це необхідно для того, щоб знизити навантаження на електромережу на тлі російських ракетних атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter