Україна обговорює із США постачання більш далекобійної зброї

Україна обговорює із Сполученими Штатами Америки постачання більш далекобійної зброї. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова, повідомляє «Укрінформ».

«Ми завжди вдячні нашим американським партнерам за все, що ми отримали сьогодні. І ми обговорюємо всі види озброєння, і ми завжди говорили, що нам потрібні озброєння з великим радіусом дії. Перемовини зараз тривають», – зазначила Маркарова.

«Ми покажемо не тільки ефективне застосування озброєння, а й як відповідально його будуть використовувати», – сказала Маркарова.

За її словами, Україна завжди тісно співпрацює зі своїми партнерами. Відповідаючи на запитання, чи надасть Україна США право контролювати вибір цілей у разі постачання ракет з дальністю польоту понад 100 км, Маркарова заявила, що перемовини у цьому питанні тривають.

«Наші міністри оборони і головнокомандувачі проводять регулярні бесіди. Обговорення йдуть також на базі Рамштайн, де ми ділимося великою кількістю інформації. Так що я не думаю, що між нашими двома країнами є якесь непорозуміння», – додала вона.

У п’ятницю, 30 вересня, Конгрес США остаточно ухвалив законопроект про виділення коштів на тимчасове фінансування державних видатків. Документом також передбачено виділення додаткових 12,3 млрд доларів на допомогу Україні.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter