Підприємицю із Закарпаття звинуватили у видобутку гравію під виглядом розчистки Тиси

37-річну підприємицю із Закарпаття підозрюють у незаконному видобутку гравію на понад 4 млн грн. За даними правоохоронців, фірма жінки ще з 2016 року видобувала гравій з Тиси під виглядом робіт з розчистки русла річки. Нелегально видобуту піщано-гравійну суміш підприємство продавало. Йдеться про 6 тис. кубометрів незаконно добутого гравію. За скоєне підприємиці загрожує до трьох років позбавлення волі.

Як у вівторок, 4 жовтня, повідомила прес-служба поліції Закарпаття, гравій незаконно видобували поблизу села Руське Поле Тячівського району. 37-річна підприємиця отримала дозвіл на розчистку русла річки Тиса у цьому ж місці ще у 2016 році. З того часу фірма під час проведення очисних робіт незаконно добувала корисні копалини.

«Відповідно до погодженого фахівцями водного господарства проєкту, працівники фірми, якою керує фігурантка, мали провести розчистку русла річки з метою збільшення пропускної спроможності водойми в період підняття рівня води. Однак, фактично, крім очисних робіт було проведено й видобуток корисних копалин», – йдеться у повідомленні.

У поліції уточнюють, що за 2016-2019 роки фігурантка справи видобула та продала близько 6 тисяч кубометрів гравію на понад 4,05 млн грн. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 ККУ (незаконний видобуток корисних копалин). За скоєне 37-річній закарпатці загрожує до трьох років позбавлення волі. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, зокрема, посадовців управління водного господарства, які можуть бути причетні до злочину.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter