Росія перекидає ракети С-300 з Санкт-Петербурга в бік України

Росія знімає ППО з найважливіших точок країни і перекидає на окуповані території в Україну

Держава-терорист Росія перекидає велику кількість зенітних ракет С-300, зокрема, з Санкт-Петербурга, в бік України. Про це пише сайт «Бабель» з посиланням на фінську інформаційну агенцію Yle.

Супутникові зображення, які опублікувало фінське видання, показують, що влітку мобільні вогневі платформи та ракети зникли з бази у районі Зеленогорська на Карельському перешийку неподалік Санкт-Петербурга.

Агенція придбала більшу частину супутникових зображень у приватних операторів, доповнила їх зображенням з додатку Google Earth Pro. Останні знімки було зроблено у серпні та вересні. Супутникові знімки проаналізував військовий експерт Марко Еклунд, котрий понад 20 років спостерігає за російськими збройними силами.


фото Yle

Як свідчать зображення, влітку з бази в районі Карельського перешийка, що на північному заході від Петербурга, зникли мобільні вогневі платформи й ракети. Місто зазвичай було оточене захисним кільцем з 14 зенітно-ракетних баз. Наразі декілька з них – порожні. Про передачу ракет публічної інформації ані у РФ, ані на Заході не було.

Від ракет і обладнання звільнили чотири такі бази. Також вивезли зброю і з інших місць її дислокації біля Санкт-Петербурга, зокрема, з бази, що на південному сході від міста близько 10 платформ.

Згідно з іншим супутниковим знімком, росіяни перекинули близько 25 ракетних контейнерів з орієнтовно сотнею ракет із батарей 500-го зенітно-ракетного полку.

Журналісти припускають, що могло бути вивезено ще більше озброєння, але для аналізу недостатньо супутникових знімків.

Як зазначається, вивезені ракети і обладнання – застарілі, тому вони можуть більше не знадобитися РФ для оборонних потреб. Але використовувати їх на війні в Україні Росія може, оскільки їй не вистачає сучасної високоточної зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через брак зброї росіяни стали частіше використовувати застарілі ракети. Також повідомлялося, що Росія витратила понад 57% свого ракетного потенціалу, який у неї був на початок вторгнення в Україну. Щоб його відновити, знадобиться як мінімум п’ять років. За даними української розвідки, менш ніж 200 ракет «Іскандер» залишилося в Росії. А старих С-300, які вже треба утилізовувати, РФ вистачить ще на три роки.

15 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія випустила по Україні понад 3800 різних ракет.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter