Голова Херсонської облради повідомив про звільнення від росіян Киселівки

У вівторок, 13 вересня, українські військові під час контрнаступу звільнили від російських військ Киселівку, повідомив ввечері середи, 14 вересня, голова Херсонської облради Олександр Самойленко. Але вдень 15 вересня голова Миколаївської ОВА Віталій Кім спростував цю інформацію, заявивши, що за село ще йдуть бої.

«Вчора був деокупований населений пункт Киселівка, який розташований в безпосередній близькості до самого обласного центру. Єдиний населений пункт, який розділяє на сьогодні українську армію місто Херсон, це славнозвісна Чорнобаївка», – сказав Самойленко в ефірі національного телемарафону, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

За його словами, звільнена Киселівка розташована за 25 км від Херсона.

Водночас Генеральний штаб ЗСУ поки не повідомляв про встановлення українськими воїнами контролю над цим населеним пунктом.

Пізніше вдень у четвер, 15 вересня, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив, що село Киселівка у Херсонській області ще не звільнене – за нього тривають бої.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Киселівка знаходиться там, де знаходилася раніше, – у сірій зоні. За неї б’ються», – сказав він на брифінгу.

Раніше в середу керівниця об’єднаного прес-центру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що ЗСУ взяли під вогневий контроль майже всю територію Херсонської області.

12 вересня у ОК «Південь» повідомили, що за останній час ЗСУ деокупували п’ять населених пунктів на Херсонщині: Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок та Миролюбівку. Загалом за останні два тижні, за даними військових, українська армія звільнила близько 500 квадратних кілометрів території в Херсонській області. Водночас Гуменюк зауважила, що про всі звільнені населені пункти військові наразі не говорять, оскільки після звільнення в них потрібно закріпитись.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter