Під час виставки боєприпасів у Чернігові здетонував гранатомет

Попередньо відомо, що вибух спричинив ручний протитанковий гранатомет, який спрацював.

У суботу, 3 вересня, в історичній частині Чернігові на Валу пролунав вибух. За інформацією «Суспільного» , вибух пролунав близько 13:30, травми отримали шестеро дітей. Найгірша ситуація з дворічним хлопчиком, його стан оцінюють як важкий.

За попередньою інформацією, біля художнього музею відбувалася виставка боєприпасів, один із них здетонував. Відомо, що курок протитанкового гранатомета натис 10-річний хлопчик.

Фото «Суспільного»

За інформацією видання, вибух спричинив ручний протитанковий гранатомет, який спрацював.

Як повідомила в коментарі «Суспільному» речниця поліції області Наталія Слабеняк, цю справу буде розслідувати ДБР.

Разом з тим, прес-служба Чернігівської міської ради повідомляє у своєму Telegram-каналі, що міськрада не давала дозволу на проведення виставки боєприпасів.

Ситуацію прокоментував начальник Чернігівської ОВА. З його слів, дворічний хлопчик у важкому стані.

«Троє дітей постраждали. Зокрема дворічний хлопчик перебуває в тяжкому стані. Усім надається вся необхідна кваліфікована медична допомога», – повідомив він.

З його слів, наразі триває обстеження місця подій та з’ясування походження небезпечних експонатів. На місці працюють слідчі.

Журналісти Суспільного були на ярмарку в центрі Чернігова та зафіксували момент, коли там сталася детонація боєприпасу. На відео — перші секунди після вибухів.

Всього травмувалися шестеро дітей дітей, двоє з них отримали акустичні травми внаслідок гучності вибуху. Стало відомо, що РПГ тримав і натискав на курок (внаслідок чого зброя і спрацювала) 10-річний хлопчик. Його оглушило, нині він з мамою та 12-річним братом у травмпункті, їх оглядають лікарі.

У тому, що сталося, правоохоронці підозрюють двох військових: солдата, який дозволив дитині натиснути на спусковий гачок гранатомета, а також його командира, який наказав своїм підлеглим привезти військову техніку на виставку для демонстрації. Їм загрожує до десяти років ув’язнення.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter