Російські шпигуни стежили за українськими солдатами на навчаннях у Німеччині

Коли українські бійці проходили навчання в Німеччині, російські шпигуни стежили за ними. Вони намагалися зчитувати дані з мобільних пристроїв солдатів ЗСУ і запускали міні-дрони для спостереження за місцевістю, пише в п’ятницю, 26 серпня, УНІАН з посиланням на статтю німецького видання Spiegel про шпигунів на території ФРН.

Журналісти з посиланням на німецьку військову контррозвідку повідомили, що під час тренувань українських бійців біля військових об’єктів в Ідар-Оберштайні і Графенвері з’являлися підозрілі автомобілі. За даними джерел порталу, це були російські шпигуни. Вони намагалися зчитувати дані з мобільних телефонів українських солдатів.

Над базами, де США й Німеччина спільно навчали українських захисників, також були помічені міні-дрони. Безпілотники швидко зникали, якщо потрапляли в поле зору.

Офіційні особи вважають, що Росія може організувати диверсії в Німеччині з метою запобігти постачанню озброєння Україні. Шпигуни РФ, наприклад, здатні забезпечити терористів вибухівкою або організувати теракти під хибним прапором.

Нагадаємо, українські військові почали тренування з гаубицями Panzerhaubitze 2000 у Німеччині ще в першій половині травня. Зараз Німеччина продовжує навчати українських військових. Нещодавно їх відвідав канцлер Олаф Шольц і пообіцяв посилити підтримку.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter